H ΙΔΕΑ

Σκοπός του Dog Bakery είναι η βελτιώση της διαβίωσης και του προσδόκιμου ζωής των κατοικιδίων μέσα απο τη διατροφή

Η ιδέα του Dog Bakery γεννήθηκε, όταν μέσω της αλληλεπίδρασής μας με ανθρώπους που έχουν υιοθετήσει κατοικίδια και με γνώμονα την κοινή μας αγάπη για τα ζώα, διασταυρώσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το ποιά είναι τελικά τα κριτήρια που συντελούν σε μια υγιεινή διατροφή.

Αναπτύξαμε λοιπόν την ιδέα αυτή, θέτοντας στον εαυτό μας τα εξής ερωτήματα:

  1. Τι προέλευσης κρέας περιλαμβάνεται στις τροφές του εμπορίου;
  2. Οι ετικέτες αναγράφουν έμμεσα ή άμεσα ότι περιλαμβάνουν μηχανικά διαχωρισμένα υποπροϊόντα κρέατος.
  3. Πόση επεξεργασία έχουν υποστεί και τι ποσόστό συντηρητικών και χημικών πρόσθετων περιλαμβάνουν;
  4. Γιατί ένας ζωντανός οργανισμός να τρώει αποκλειστικά επεξεργασμένη τροφή και να μην εμπλουτίζει μια φρέσκια τροφή με συμπληρώματα διατροφής, ΑΝ και εφόσον τα έχει ανάγκη, όπως και ο άνθρωπος;
  5. Θα μπορούσε, πιθανώς, μια πληθώρα ασθενειών και τροφικών αλλεργιών να οφείλεται στην επεξεργασμένη τροφή και τα συντηρητικά που περιλαμβάνει;
  6. Πως θα αντιδρούσε ο δικός μας οργανισμός αν τρεφόμασταν μόνο με κονσέρβες και επεξεργασμένες τροφές ποικίλων ειδών;

Με βάση τα παραπάνω και έχοντας υπόψιν ότι η διατροφή αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες υγείας, ευεξίας και μακροζωίας, ολοκληρώθηκε η ιδέα του Dog Bakery, το οποίο ειδικεύεται στο φρέσκο μαγειρευτό φαγητό καθώς επίσης και σε λιχουδιές υψηλής διατροφικής αξίας και απορροφησιμότητας, με πρώτες ύλες 100% πιστοποιημένες και εξίσου καταναλώσιμες από τον άνθρωπο. Όλα τα προϊόντα παράγονται στην κουζίνα μας, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και έχει λάβει αδειδότηση από το τμήμα Ζωικών Υποπροϊόντων της Κτηνιατρικής υπηρεσίας. Αριθμός άδειας (HACCP) / Licence No: 384Y3EL25PE.

“η διατροφή αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες υγείας, ευεξίας και μακροζωίας”

Σήμερα λοιπόν, το Dog Bakery μαγειρεύει τροφή για σκύλους και γάτες.

Τροφή, η οποία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη και υγιή διαβίωσή τους.

Πετυχαίνουμε το στόχο μας,  πιστοποιώντας τα προιόντα μας σε χημικά εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διαφορετικότητας του κάθε οργανισμού αλλά και των διαφόρων παθήσεων, που μπορεί να παρουσιάζει κάποιο κατοικίδιο, και πάντα κατόπιν επικοινωνίας με τον κτηνίατρο του ζώου, δημιουργούμε  συνταγές που καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες του κατοικιδίου ξεχωριστά.

Ήδη παρέχουμε ειδικά φτιαγμένη μαγευρευτή τροφή σε σκυλιά με παθήσεις όπως κολίτιδα, νεφροπάθειες, προβλήματα ουροποιητικού, αναιμίας, επιληψίας, ακόμα και με λεισμανίαση.

Ως αποτέλεσμα, εκείνοι που μας εμπιστεύθηκαν συμπεριλαμβανομένων κτηνιάτρων, να έχουν εκφράσει θετικά σχόλια όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας των ζώων τους.

Διαδώστε το...